تاريخچه دانشكده

دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان

 
ساختمان انصاری دانشکده فنی و مهندسی

 

تاریخچه دانشکده

دانشکده فنی و مهندسی در سال 1367 با سه رشته در مقطع کارشناسی : مهندسی کامپیوتر(نرم افزار)، مهندسی کامپیوتر(سخت افزار)و (مهندسی عمران نقشه برداری) و 170 نفر دانشجو آغاز بکار نمود. در حال حاضر دانشکده¬ های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و دانشکدة مهندسی عمران و حمل و نقل، از این دانشکده مستقل شده و گروه آینده پژوهی به مهندسی صنایع ملحق گشته و گروه جدید مهندسی صنایع و آینده پژوهی را ایجاد کرده است.
این دانشکده هم اکنون با 5 گروه آموزشی مهندسی برق - مهندسی مکانیک - مهندسی پزشکی - مهندسی شیمی -مهندسی صنایع و آینده پژوهی ( 8 گرایش دکترا و 20 گرایش کارشناسی ارشد و 11گرایش کارشناسی) در حال فعالیت است. در ادامه با این 5 گروه اموزشی بیشتر آشنا خواهیم شد.
 
امروزه با فراگیر شدن استفاده از انرژی الکتریکی به عنوان یک انرژی سازگار با محیط زیست، ضرورت افزایش تولید آن از یک سو و تقاضای روز افزون برای انتقال، کنترل و پردازش سریع تر اطلاعات در قالب سیگنال های الکتریکی از سوی دیگر، مهندسی برق را به یکی از مهم ترین و پرتقاضاترین زمینه‌ های مهندسی در دانشگاه و صنعت تبدیل کرده است. دانشجویان و محققان این رشته به مطالعه، بررسی و ارائه ایده های نوین در زمینه های مرتبط با الکتریسیته و الکترومغناطیس، مدارهای مجتمع و ادوات نیمه هادی، پردازش، کنترل و مخابره اطلاعات می ‌پردازند.
دانشجویان مقطع کارشناسی مهندسی برق در یکی از چهار گرایش الکترونیک، قدرت، کنترل و مخابرات به تحصیل می پردازند. در این دوره علاوه بر دروس تخصصی هر گرایش، گذراندن دروس تئوری و عملی مشترک برای تمامی گرایش ها الزامی است. لذا، فارغ التحصیلان این دوره آمادگی لازم برای تأمین نیازها و اعتلای هر چه بیشتر صنعت کشور را دارا می باشند. در مقاطع تحصیلات تکمیلی، دانشجویان به مطالعه و پژوهش در یکی از زیر شاخه های مرتبط با گرایش های مذکور می پردازند.

امروزه علوم پزشکی به پیشرفت های قابل توجه ای در امر تشخیص و درمان بیماری ها، توانبخشی بیماران نیازمند و ارتقاء سلامت جامعه دست یافته است. بدیهی است، این پیشرفت های شگرف بدون یاری جستن از علوم و دانش مهندسی امکان پذیر نبوده است. رشته مهندسی پزشکی شاخه ای است که همکاری نزدیک دو علم مطرح دنیا یعنی پزشکی و مهندسی را فراهم آورده است. علم مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد روش ها و تحلیل های مهندسی در حل مسایل مربوط به علوم پزشکی. هدف این رشته تربیت متخصصینی است که درهر دو زمینه آشنایی نسبی و مورد نیاز را پیدا نموده و نقش خود را در کمک به تامین و ارتقاء سلامت و بهداشت جامعه ایفا نمایند. در چنین فضایی، طیف بسیار گسترده ای از مشاغل اجتماعی متوجه دانش آموختگان رشته مهندسی پزشکی گردیده و از طرف دیگر روند کنونی نیز متضمن ارتقاء هر چه سریعتر این رشته در سطوح مختلف علمی کشور می باشد. در اغلب جنبه های بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری ها، توانبخشی و توسعه سیستمهای جانبی در امر پزشکی مسایلی وجود دارد که به رویکرد مهندسی احتیاج دارد و مهندسی پزشکی ناظر و مجری چنین رویکردی است. لذا رشته مهندسی پزشکی با گرایش های مختلف متولد گردید. مهم ترین گرایش های این رشته در دنیا و کشور عزیز ما ایران عبارتند از: بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومواد،مهندسی ورزش،مهندسی بیوانفورماتیک، مهندسی توانبخشی و مهندسی بافت. انتظار می رود دانش آموختگان دوره های فوق توانمندی لازم جهت ارتقاء فعالیت های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بر اساس استانداردها و نیازهای جامعه را داشته باشند.
گروه مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان فعالیت خود را از سال 1378 آغاز نموده و طی سالیان گذشته تا کنون در حوزه های آموزشی و پژوهشی رشد قابل توجه ای داشته است این گروه در حال حاضر با 17 نفر عضو هیات علمی تمام وقت با مدرک دکتری پذیرش دانشجو دارد.

ساختمان دهقانی - گروه مهندسی شیمی- دانشکده فنی و مهندسی 
 
گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان در سال 1374 با پذیرش 31 دانشجو در دوره کارشناسی (مهندسی شیمی- طراحی فرایندهای نفت) رسماً آغاز به فعالیت نمود. سپس، در راستای چشم¬ انداز توسعه علمی و تربیت متخصصین جهت تامین نیاز مراکز آموزشی و پژوهشی و نیز واحدهای تحقیق و توسعه صنایع سراسر کشور، این گروه فعالیت خود را گسترش داده و از سال 1382 و 1387 به ترتیب در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری پذیرای دانشجویان مهندسی شیمی بوده است. همچنین در سال¬های اخیر چندین پژوهشگر پسادکتری در این گروه به انجام پژوهش¬های مرز دانشی و یا فناورانه پرداخته ¬اند.
کسب رتبه های برتر توسط دانشجویان در المپیادهای دانشجویی، قرارگرفتن برخی از اساتید گروه در فهرست پژوهشگران برتر ملی و یا بین المللی، انتشار مقالات پر استناد و ارائه طرح های فناورانه از افتخارات گروه مهندسی شیمی در سال¬های اخیر بوده است.
در حال حاضر گروه مهندسی شیمی دارای 5 آزمایشگاه آموزشی و 7 آزمایشگاه پژوهشی می باشد. این گروه با 16 نفر عضو هیات علمی تمام وقت، دارای 4 نفر استاد تمام، 4 نفر دانشیار و 8 نفر استادیار است.

4. گروه مهندسی مکانیک

رشته مهندسی مکانیک را شاید بتوان از نقطه‌نظر تنوع موضوعات تحت پوشش، جامع‌ترین رشته مهندسی به شمار آورد. رشته مهندسی مکانیک دربرگیرنده تمامی علوم و فنونی است که با تولید، تبدیل و استفاده از انرژی، ایجاد و تبدیل حرکت و انجام کار، تولید و ساخت قطعات و ماشین‌آلات و به‌کارگیری مواد مختلف در ساخت آن‌ها و همچنین طراحی و کنترل سیستم‌های مکانیکی، حرارتی و سیالاتی مرتبط می‌باشد. گروه مهندسی مکانیک دانشگاه اصفهان در سال 1386 تشکیل شد و در بهمن ماه همین سال اولین دوره دانشجویان کارشناسی مهندسی مکانیک "گرایش حرارت و سیالات" در دانشکده فنی و مهندسی پذیرش شدند. از سال 1391 گرایش مکاترونیک در مقطع کارشناسی ارشد به این گروه اضافه شده است. مکاترونیک تلفیق سه رشته مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر می باشد که هدف آن رسیدن به سیستم های مکانیکی ساده تر، ارزان تر و هوشمند تر خواهد بود. در مجموع در حال حاضر گروه مهندسی مکانیک در رشته های کارشناسی مهندسی مکانیک و کارشناسی ارشد مکانیک طراحی کاربردی و کارشناسی ارشد تبدیل انرژی و کارشناسی ارشد مکاترونیک و دکتری طراحی کاربردی و تبدیل انرژی دانشجو میپذیرد. در حال حاضر گروه مهندسی مکانیک دارای 7 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی و 6 آزمایشگاه پژوهشی می باشد.
تعداد اعضاء هیات علمی گروه مهندسی مکانیک : 16
آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی گروه مهندسی مکانیک
آزمایشگاه های پژوهشی گروه مهندسی مکانیک

5. گروه مهندسی صنایع و آینده پژوهی

مهندسی صنایع یکی از شاخههای مهندسی است که به اجرا، ارزیابی و بهبود سیستمهای منسجم انسانی، مالی، اطلاعاتی، تجهیزات، انرژی، مواد و فرایند میپردازد. رشته مهندسی صنایع بر پایه ترکیب کردن مبانی ریاضی و دانشهای اجتماعی با روشهای مهندسی تحلیل و طراحی بهمنظور پیشبینی و ارزیابی نتایج حاصل از سیستمهای مربوطه طراحی شده است. آینده پژوهی فعالیتی فکری و یک فرارشته برای بررسی نظام مند آینده های گوناگون است. فعالیتی برای پیش بینی و پیش نگری آینده های محتمل، تصویرسازی از آینده های مطلوب و تخیل در ساخت آینده های ممکن و درنهایت برنامه ریزی برای امروز با گره زدن دیدگاه های کل نگر و بلندمدت با رهگیری تغییرات سریع می باشد.
رشته مهندسی صنایع در سال 1394 در دانشگاه اصفهان فعالیت خود را آغاز نمود و اولین دوره دانشجویان از مهرماه این سال در گرایش بهینه سازی سیستم ها از مقطع کارشناسی ارشد پذیرش شدند. در سال 1398 با ادغام شدن رشته آینده پژوهی و مهندسی صنایع، گروه مهندسی صنایع و آینده پژوهی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان راه اندازی گردید.

امکانات آموزشی و کمک آموزشی دانشکده شامل 37 آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی و 7 کارگاه آموزشی و یک کتابخانه تخصصی ویک سایت کامپیوترجهت انجام پروژه های دانشجویان کارشناسی و نیز سایت¬های متعدد جهت دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته¬ های مختلف می¬باشد.
 
تاریخ به روز رسانی:
1401/09/13
تعداد بازدید:
9287
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان،میدان خوارزمی، ابتدای بلوار سلامت، ساختمان انصاری
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37932685 تلفکس: 36682887
Powered by DorsaPortal