۱۴۰۳ شنبه ۶ مرداد
FA
دانشگاه اصفهان

تبیین شعار سال و برنامه های راهبردی دانشگاه در سال 1401

سرپرست دانشگاه اصفهان در اولین جلسه شورای دانشگاه در سال 1401 به تبیین شعار سال و برنامه های راهبردی دانشگاه در سال جاری پرداخت.

سرپرست دانشگاه اصفهان در اولین جلسه شورای دانشگاه در سال 1401 به تبیین شعار سال و برنامه های راهبردی این دانشگاه در سال جاری پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حسین هرسیج سرپرست دانشگاه اصفهان در اولین نشست شورای دانشگاه در سال 1401 ضمن اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق شعار سال با عنوان : «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» اظهار داشت: معرفی شعار سال از سوی مقام معظم رهبری و شعارهایی که در چند سال اخیر انتخاب کردند نشان از هوشمندی و آینده نگری ایشان است.

سرپرست دانشگاه اصفهان در ادامه افزود: مقام معظم رهبری ضمن برخورداری از تیم مشاوره قوی، بسیار مسلط بر اوضاع کشور هستند و علاوه بر فهم مشکل، با طرح شعار های سال، راهکارهایی برای حل مشکلات نیز ارایه می دهند.

دکتر هرسیج تصریح نمود: عناوینی که مقام معظم رهبری در خصوص نام گذاری سال ها مطرح نمودند، حول بحث های اقتصادی و معیشتی بوده است که محور مشکلات کشور در این قسمت است. امسال نیز با طرح شعار سال، تحت عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، مطالب خیلی مهمی را توصیه نمودند.

دکتر هرسیج در ادامه اظهار داشت: من به عنوان مسئول دانشگاه وقتی نگاه می کنم به صحبت های مقام معظم رهبری در بحث بیانیه گام دوم، یک فرد هوشمند، آینده نگر و کسی که واقعا معضلات را آسیب شناسی می کند را می بینم که مشکلات را نشان می دهد و از یک تیم مشاوره پرقدرت نیز برخوردار است که نظیر آن در هیچ کدام از رهبران دنیا دیده نمی شود. ایشان، ضمن فهم مشکل و چرایی آن، راهکارهایی را هم برای حل معضلات ارائه می دهند.

وی تصریح نمود: این مشکل ما مسئولین و مدیران اجرایی است که متاسفانه در سالیان متمادی نتوانستیم در جهتی که مقام معظم رهبری فرمودند، گام برداریم.

دکتر هرسیج ضمن بیان تاریخچه انقلاب های دنیا اظهار داشت: بحث تولید همراه با تغییر و تحولاتی که در دنیا اتفاق افتاده و انقلاب های مختلفی که رخ داده مانند انقلاب کشاورزی، انقلاب صنعتی، انقلاب پسا صنعتی و در حال حاضر انقلاب اطلاعاتی تحولات زیادی را در دنیا ایجاد کرده است.

 وی ادامه داد: در حال حاضر درکشورهای جهان سوم مشکلات عدیده ای وجود دارد، متاسفانه ما به صورت مقلدانه عمل کردیم، یعنی علی رغم این که یکی از شعارهای اصلی انقلاب بحث استقلال بوده است، ما از نظر استقلال سیاسی، امنیتی و نظامی مشکلی نداریم ولی در بحث استقلال اقتصادی آن گونه که باید مستقل نشدیم. علت این اتفاق هم بر می گردد به الگوهای وارداتی و مدیران ما که نگاهشان به الگوهای غربی و شرقی بوده است.

وی در ادامه افزود: در بحث تولید، اقتصاد به عنوان پاشنه آشیل کشور محسوب می شود و در آن شکی نیست و مقام معظم رهبری می دانند و بارها تاکید کرده اند ولی راه حل هایی که ما رفتیم راه حل های درستی نبوده است و این راه حل ها ما را به هند وکشورهایی که وابسته هستند می رساند.

دکتر هرسیج اظهار داشت: یکی از علت هایی که غرب ما را تحت فشار قرار می دهد به خاطر همین بحث هایی است که مقام معظم رهبری می کنند.یعنی ایشان در حوزه هایی حرف می زنند که جزو خط قرمزهای غرب است.این که مقام معظم رهبری این همه تاکید می کند، بر بحث اقتصاد دانش بنیان، تولید دانش بنیان، واقعا هدفشان نجات کشور است.

وی خاطر نشان نمود: بنابراین مقام معظم رهبری ضمن این که اصل مشکل را پذیرفته اند، برای راه حل نیز بحث تولید دانش بنیان را مطرح می کنند. ایشان تاکید دارند که این تولید است که باید به وجود بیاید البته نه براساس صنایعی که این همه آلودگی ایجاد کرده بلکه بر اساس یک راه میانبر، مانند هسته ای، نانو، بیو و امثالهم که ما ورود کردیم و نتیجه گرفتیم.

دکتر هرسیج افزود: شرکت های دانش بنیان که حدود یک تا دو درصد تولید ناخالص ملی ما را تشکیل می دهند و در کشورهایی که ما می گوییم، تحت عنوان کشورهای جوان، پیشرفته هستند، این باید به 50 درصد برسد. یعنی ما 25 برابر وضع فعلی باید فعال باشیم تا تولید دانش بنیانی داشته باشیم که کشورمان را نجات دهیم. تولید دانش بنیان که مطرح می شود یعنی تولید مبتنی بر دانش و جایگاه دانش در دانشگاه است.

وی افزود: دانشگاه هم باید یک تغییر و تحول جدی در آن به وجود بیاید. آموزش و پژوهشی که ما الان داریم جواب نمی دهد و باید یک تغییر و تحول جدی به وجود بیاوریم.. من خواهش می کنم یه تیم معاونت آموزشی ایجاد کند و رشته هایی که موجود است، سرفصل هایی که وجود دارد را بررسی کنید که کدام منجر به خلق ثروت می شود.

وی افزود: دانشگاه ها باید در حوزه های آموزشی و پژوهشی تغییر و تحول جدی به وجود آورند. من خواهش می کنم یه تیم معاونت آموزشی ایجاد کند و رشته هایی که موجود است، سرفصل هایی که وجود دارد را بررسی کنید که کدام منجر به خلق ثروت می شود.

دکتر هرسیج ضمن تاکید برتحقق استقلال اقتصادی در کشور افزود: هم اکنون کشورهای پیشرفته دنیا دریافتند که باید به سراغ اقتصاد دانش بنیان بروند و برای تحقق این مهم، صنایع آلاینده را به کشورهای جهان سوم منتقل نمودند. بر اساس چارچوب تقسیم کار جهانی در عصر جهانی شدن، کشورهای در حال توسعه با استقبال از استقرار صنایع بحران‌زده نه تنها پاسخی منطقی و راهگشا برای مشکلات خود، مانند فقر و بیکاری نیافته؛ بلکه بیشتر جمعیت این کشورها در نتیجه آثار و تبعات اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی عملکرد این صنایع وضعیت وخیم‌تری پیدا کرده‌اند.

دکتر هرسیج تصریح نمود: اگر مسئولین دوره‌های مختلف در کشور، در اجرای فرامین مقام معظم رهبری همت به خرج داده و به فکر کشف استعدادها و ظرفیت‌های درونی کشور بودند از وضعیت اقتصادی و معیشتی مطلوب تری برخوردار بودیم. 

دکتر هرسیج خواستار همکاری همه دانشگاهیان در راستای تغییر و تحول جدی متناسب با موارد اخیر شد و تصریح نمود: همه دانشگاهیان باید برای پیشبرد اهداف اجرایی دانشگاه مبتنی بر پیشرفت و توسعه، همفکری و همکاری نمایند.

وی از راه اندازی شورای نوآوری در دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: نوآوری یکی از ارکان اساسی، دانش و فناوری است که با راه اندازی این شورا، می توان دانش را به ثروت و درآمدزایی تبدیل نمود. 

دکتر هرسیج همچنین تصریح نمود: برای عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری، از دانشگاه ها انتظار می رود به عنوان یک وظیفه ی دینی و انقلابی، ضمن تاکید بر اشتغال آفرینی در توانمندسازی دانش آموختگان در عرصه های مختلف اقتصادی و توانمند سازی کارگران و مدیران صنایع تلاش نموده و فضای جدیدی برای اشتغال، متناسب با تغییرات روز دنیا فراهم آورند.

سرپرست دانشگاه خاطر نشان کرد: شعار امسال نیز مانند سال‌های قبل محتوایی عالی دارد و هدف غایی شعار«تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» تلاش نخبگان جوان کشور به منظور رفع چالش ها و اشتغال آفرینی در جامعه می باشد.

شایان ذکر است دکتر هرسیج همچنین گزارش مبسوطی در خصوص فعالیت های معاون اداری و مالی دانشگاه برای دریافت بودجه معوق دانشگاه ارایه و از همکاری های متقابل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین سازمان برنامه و بودجه به منظور تحقق این امر مهم تشکر و قدردانی نمود. 

گفتنی است، اولین نشست شورای دانشگاه در سال 1401 روز دوشنبه 15 فروردین، به صورت حضوری در تالار نیم طبقه کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار و ضمن تبیین شعار سال و برنامه های دانشگاه در سال 1401 توسط دکتر هرسیج سرپرست دانشگاه، ضرورت آمادگی و برنامه ریزی واحد ها برای آموزش حضوری دانشگاه از تاریخ 20 فروردین سال جاری توسط دکتر سعیدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و دکتر نوروزی معاون دانشجویی ارایه و مورد بحث و تبادل نظر اعضای شورا قرار گرفت.


 

 
 
 
تاریخ:
1401/01/15
تعداد بازدید:
19350
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
کدپستی: 8174673441
تلفن: 2640-03137932128 تلفکس: 03136687396
Powered by DorsaPortal