گروه مهندسی برق

جلسه دفاع از رساله دکترا آقای محمد ابراهیم

جلسه باعنوان کنترل فرکانس مبتنی بر رویت گر برای سیستم های هایبرد ایزوله و با در نظر گرفتن حملات سایبری، در تاریخ شنبه 1403/06/24 برگزار می گردد.

جلسه دفاع از رساله دکترا آقای محمد ابراهیم باعنوان کنترل فرکانس مبتنی بر رویت گر برای سیستم های هایبرد ایزوله و با در نظر گرفتن حملات سایبری، در تاریخ شنبه 1403/06/24 ساعت 16 در اتاق 254 ساختمان انصاری برگزار می گردد.


استاد راهنما: آقای دکتر مهدی ادریسی

چکیده: کنترل فرکانس بار (LFC) یکی از کاربردهای حیاتی در سیستم‌های قدرت مدرن است که از طریق کنترل تقاضا و تولید توان اکتیو، فرکانس سیستم را در محدوده قابل قبول نگه می‌دارد. با افزایش سهم منابع انرژی تجدیدپذیر در این سیستم‌ها، عدم تعادل فزاینده‌ای بین توان اکتیو، عدم قطعیت‌ها و پیچیدگی‌ها ایجاد شده است. در نتیجه، طراحی یک کنترل‌کننده مدرن و بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای افزایش پایداری و قابلیت اطمینان در سیستم قدرت ضروری شده است. با گسترش ICT در سیستم‌های قدرت فرصت‌هایی برای بهبود قابلیت اطمینان و کارآیی پدید آمده است و همچنین تهدیدات امنیتی بالقوه‌ای ایجاد شده است. این رساله رویکردی برای LFC معرفی می‌کند که همزمان به وقوع حملات تزریق داده نادرست (FDI) در سمت سنسور-کنترل‌کننده، اختلالات در حالت‌های سیستم و تأخیرهای زمانی در سمت کنترل‌کننده-عملگر توجه دارد. انواع مختلف حملات FDI که سیگنال اندازه‌گیری ارسالی از سنسور به کنترل‌کننده را به خطر می‌اندازند که در کنار تقاضای بار نامشخص و توان انرژی خورشیدی به عنوان اختلالات خارجی در سیستم مورد بررسی قرار گرفته‌اند. علاوه بر این، تأخیر در طراحی سیگنال کنترل‌کننده عملکرد روشن/خاموش عملگر نیز در نظر گرفته شده است. برای مقابله با این چالش‌ها، از یک رؤیتگر مد لغزشی برای تخمین حالت‌های سیستم و تشخیص سیگنال‌های حمله سایبری به عنوان یک حالت مجازی اضافی استفاده شده است. سیستم دینامیکی به دو زیرسیستم دینامیکی تقسیم شده است تا اختلالات خارجی از سیگنال‌های حمله سایبری جدا شوند و رؤیتگر لغزشی برای تخمین حالت‌های سیستم و سیگنال‌های حمله سایبری به کار گرفته شده است. از نامساوی ماتریسی خطی برای اطمینان از ردیابی دقیق حالت‌های اصلی سیستم توسط حالت‌های تخمین زده شده استفاده شده است. در ادامه، یک کنترل‌کننده مد لغزشی پیش‌بین مقاوم در برابر حملات سایبری توسعه یافته است تا یک قانون کنترلی قوی ایجاد شود که قادر به غلبه بر چالش‌های سیستم و تضمین پایداری سیستم در حضور تأخیرهای زمانی باشد. با ترکیب این تکنیک‌ها، روش پیشنهادی راه حلی امیدوارکننده برای افزایش انعطاف‌پذیری و عملکرد سیستم‌های قدرت در مواجهه با تهدیدات امنیت سایبری ارائه می‌دهد. این روش سرعت پاسخ سیستم را افزایش داده و حداکثر فراجهش را در مقایسه با برخی قوانین کنترلی انعطاف‌پذیر موجود کاهش می‌دهد، و کنترل فرکانس بار امن و قابل اطمینان را تضمین می‌کند. علاوه بر این، کاهش تعداد سنسورها در سیستم به کاهش هزینه‌های کلی کمک می‌کند و به اپراتورهای سیستم قدرت در ارزیابی تأثیرات چالش‌های عملی و فنی بر عملکرد سیستم کنترل و تقویت قابلیت اطمینان و امنیت کنترل فرکانس در سیستم‌های قدرت مدرن یاری می‌رساند. همچنین، رؤیتگر لغزشی برای تخمین آنلاین حالت‌های سیستم و سیگنال‌های سایبری جهت استفاده در کنترل مد لغزشی پیش‌بین بهبود یافته است که پایداری و امنیت سیستم را تضمین می‌کند. عملکرد کنترل‌کننده در شبیه‌سازی MATLAB از طریق آزمایش مدل در حلقه بر روی بستر آزمایشی شبیه‌ساز OPAL-RT اعتبارسنجی شد، که در آن شبیه‌ساز دیجیتال زمان واقعی (RTDS) به عنوان سخت‌افزار کنترل‌کننده در حلقه برای ارزیابی عملکرد کنترل‌کننده در یک سناریوی دنیای واقعی عمل می‌کند.
تاریخ:
1403/06/20
تعداد بازدید:
235
منبع:
دانشگاه اصفهان

آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان،میدان خوارزمی، ابتدای بلوار سلامت، ساختمان انصاری
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37932685 تلفکس: 36682887
راهنمای جامع تلفن های دانشگاه اصفهان

Powered by DorsaPortal