گروه مهندسی برق

جلسه دفاع از رساله دکترا آقای حیدر الحسینی

جلسه باعنوان معرفی یک دنبال کننده حداکثر توان سریع و با نوسان کم مبتنی بر اغتشاش برای سیستمهای فتوولتائیک، در تاریخ یکشنبه 1403/09/11 برگزار می گردد.

جلسه دفاع از رساله دکترا آقای حیدر الحسینی باعنوان معرفی یک دنبال کننده حداکثر توان سریع و با نوسان کم مبتنی بر اغتشاش برای سیستمهای فتوولتائیک، در تاریخ یکشنبه 1403/09/11 ساعت 9:30 در اتاق شورا ساختمان صناعت برگزار می گردد.



اساتید راهنما: آقای دکتر مهدی نیرومند ، آقای دکتر بهزاد میرزائیان دهکردی


چکیده: تکنیک ردیابی نقطه حداکثر توان (MPPT) بخش مهمی در طراحی سیستم‌های فتوولتائیک (PVS) برای به حداکثر رساندن توان خروجی یک آرایه PV و بهبود پایداری و قابلیت اطمینان سیستم PV در نظر گرفته می‌شود. الگوریتم های مبتنی بر اغتشاش از تعادل بین نوسانات حالت پایدار در اطراف (MPP) و سرعت ردیابی رنج می برند. در این پایان نامه، یک الگوریتم P&O MPPT مبتنی بر کنترل کننده منطق فازی (FLC) برای PVS ها با ردیابی سریع و نوسانات کم تحت شرایط تابش به سرعت در حال تغییر توسعه داده شده است. هنگامی که نقطه عملیاتی به حالت ثابت می رسد، روش پیشنهادی می تواند هرگونه اغتشاش مصنوعی را متوقف کند. در نتیجه، هیچ نوسانی در اطراف MPP وجود ندارد و اتلاف انرژی در مقایسه با الگوریتم‌های مبتنی بر اغتشاش معمولی کاهش می‌یابد. الگوریتم پیشنهادی می‌تواند هرگونه تغییر در تابش را بدون استفاده از حسگرهای اضافی با استفاده از تکنیکی به نام اجتناب از رانش تشخیص دهد. طراحی الگوریتم تغییرات پارامترهای پانل را در نظر می‌گیرد و امکان پیاده‌سازی با پانل‌های مختلف فتوولتائیک (PV) را بدون نیاز به تغییرات فراهم می‌کند. علاوه بر این، FLC اندازه‌های گام متغیر را به‌طور تطبیقی ??ایجاد می‌کند تا در شرایط آب و هوایی معمولی و متغیر، همگرایی سریع و دقیق با MPP را انجام دهد. روش پیشنهادی برای انواع بارهای مختلف مناسب است و راه حلی همه کاره برای کاربردهای مختلف MPPT ارائه می دهد. با استفاده از شبیه‌سازی MATLAB، عملکرد الگوریتم با الگوریتم‌های P&O-MPPT، Soft P&O MPPT و FLC-MPPT تحت دو سناریو مقایسه می‌شود تا اثربخشی الگوریتم پیشنهادی در افزایش عملکرد ردیابی MPP تحت شرایط محیطی در حال تغییر سریع و دستیابی به راندمان MPPT بهبود یافته نشان داده شود. سناریوی اول شامل تغییرات پله ای در تابش بود، در حالی که سناریوی دوم بر تغییرات رمپ در تابش متمرکز بود. DSP TMS320F28335 برای تأیید اینکه الگوریتم پیشنهادی می تواند MPP را با زمان ته نشینی کم، نوسانات حالت پایدار کم و نرخ همگرایی بالا در نقطه عملیاتی نظارت کند استفاده می شود.
تاریخ:
1403/08/26
تعداد بازدید:
199
منبع:
دانشگاه اصفهان

آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان،میدان خوارزمی، ابتدای بلوار سلامت، ساختمان انصاری
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37932685 تلفکس: 36682887
راهنمای جامع تلفن های دانشگاه اصفهان

Powered by DorsaPortal