گروه مهندسی برق

جلسه دفاع از رساله دکترا آقای سجاد مالک

جلسه باعنوان کنترل بار فرکانس سیستم قدرت با استفاده از یکپارچه‌سازهای خودروی برقی و بار ترموستاتی، در تاریخ چهارشنبه 1404/02/03 برگزار می گردد.

جلسه دفاع از رساله دکترا آقای سجاد مالک، باعنوان کنترل بار فرکانس سیستم قدرت با استفاده از یکپارچه‌سازهای خودروی برقی و بار ترموستاتی، در تاریخ چهارشنبه 1404/02/03 ساعت 14 در اتاق شورا ساختمان صناعت برگزار می گردد.



استاد راهنما: آقای دکترامین خدابخشیان خوانساری



چکیده: برقراری تعادل میان تولید و مصرف یکی از چالش‌های اساسی در سیستم‌های قدرت است، چرا که هرگونه عدم تعادل موجب انحراف فرکانس از مقدار نامی می‌شود. این چالش به‌ویژه در شرایطی که منابع انرژی تجدیدپذیر مانند تولیدات بادی و خورشیدی با خروجی متغیر مورد استفاده قرار می‌گیرند، نمود بیشتری پیدا می‌کند. با توسعه شبکه‌های قدرت و افزایش استفاده از بارهای پاسخگو در آینده، این بارها می‌توانند نقشی کلیدی در بهبود پایداری سیستم قدرت ایفا کنند. در این پژوهش، بارهای پاسخگویی شامل خودروهای برقی و بارهای ترموستاتی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. خودروهای برقی به‌عنوان یکی از ارکان حمل‌ونقل پاک در آینده نزدیک به‌وفور مورد استفاده قرار خواهند گرفت. همچنین، بارهای ترموستاتی با ویژگی اینرسی گرمایی، در بسیاری از بخش‌های سیستم قدرت حضور دارند. از آنجا که هر خودروی برقی یا بار ترموستاتی به‌تنهایی توانایی محدودی برای مشارکت در کنترل فرکانس دارد، این بارها در قالب یکپارچه‌سازها تجمیع می‌شوند. تجمیع بارها نه‌تنها مدیریت آنها را بهبود می‌بخشد، بلکه بار مخابراتی شبکه ارتباطی را نیز کاهش می‌دهد و امکان بهره‌برداری مؤثر توسط اپراتور سیستم قدرت را فراهم می‌سازد. در این رساله، یک کنترل‌کننده شبکه عصبی مقاوم برای مشارکت بارهای پاسخگو در قالب یکپارچه‌سازها طراحی و ارائه شده است. طراحی این کنترل‌کننده در چند مرحله انجام گرفته است. ابتدا معادلات حالت یکپارچه‌ساز و سیستم قدرت استخراج شد. سپس، یک کنترل‌کننده مقاوم با در نظر گرفتن عدم قطعیت، تأخیر مخابراتی و اغتشاش طراحی گردید. این کنترل‌کننده پسخورد حالت به داده‌های متغیرهای حالت سیستم قدرت نیاز دارد. با توجه به اینکه اندازه‌گیری یا انتقال این متغیرها در عمل به‌سادگی امکان‌پذیر نیست، یک کنترل‌کننده شبکه عصبی مصنوعی طراحی شد که رفتار کنترل‌کننده پسخورد حالت را شبیه‌سازی می‌کند. این کنترل‌کننده شبکه عصبی، با استفاده از خطای کنترلی ناحیه (ACE)، خروجی کنترل‌کننده پسخورد حالت را تولید می‌کند. در ادامه، کنترل‌کننده پیشنهادی در محیط غیرخطی نرم‌افزار DIgSILENT PowerFactory بر روی دو سیستم قدرت دو‌ناحیه‌ای و سه‌ناحیه‌ای آزمایش شد. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که این کنترل‌کننده، در مقایسه با روش‌های موجود، عملکرد بهتری در حفظ فرکانس سیستم قدرت در مقدار نامی داشته است.
تاریخ:
1404/01/19
تعداد بازدید:
88
منبع:
دانشگاه اصفهان

آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان،میدان خوارزمی، ابتدای بلوار سلامت، ساختمان انصاری
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37932685 تلفکس: 36682887
راهنمای جامع تلفن های دانشگاه اصفهان

Powered by DorsaPortal