در زیرگروه الکترونیک گروه مهندسی برق دانشگاه اصفهان تخصص های متعددی وجود دارد که در هر یک فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی مرتبط با آن زمینه خاص صورت میگیرد. در ادامه تخصص های مختلف این زیرگروه معرفی میگردد:
طراحی مدارهای کم توان و مجتمع: موضوع اصلی این زمینه تخصصی طراحی مدارهای آنالوگ و همچنین مدارهای ترکیبی آنالوگ/دیجیتال است. یکی از اهداف اصلی طراحی چنین مدارهایی کاهش توان مصرفی و بهبودکارآیی مدار جهت استفاده در کاربردهایی نظیر اینترنت اشیاء، حسگرهای خود تغذیه و سنسورهای قابل نصب روی بدن میباشد. قسمت عمدهای از تحقیقات انجام شده در این زمینه در گروه پژوهشی حسگرها و واسط ها صورت میگیرد. موضوعات تحقیقاتی تعریف شده در این زمینه شامل شبیه سازی مدارهای مجتمع، پیاده سازی عملی مدارهای طراحی شده و مجتمع سازی طرحهای مداری میشود. از جمله طرحهای تحقیقاتی صورت گرفته در این زمینه تخصصی میتوان به حسگرهای کنترل کیفی در صنایع فولاد سازی و همچنین مدارها و بردهای واسط طراحی شده جهت ارتباط با اطلاعات تولید شده در خطوط تولید اشاره نمود.
الکترونیک قدرت: در این شاخه با استفاده از نیمه هادیهای قدرت، انواع مبدلهای الکترونیک قدرت طراحی و پیاده سازی میشوند که کاربردهای مختلف از جمله در منابع تغذیه سوئیچینگ، منابع تغذیه اضطراری، درایو موتورهای الکتریکی، خودروهای الکتریکی و انرژی های تجدیدپذیر دارند.
الکترونیک فرکانس بالا: در این شاخه با استفاده از ادوات نیمه هادی، سیستم ها و مدارهای فرکانس رادیویی طراحی و پیاده سازی میگردد. فعالیتهای مرتبط با این زمینه در گروه پژوهشی رادار صورت میگیرد. از جمله این فعالیتها میتوان به بهینه سازی و طراحی زیرسیستم ها و سیستم های انواع رادار جستجوگر و تعقیب در باندهای مختلف فرکانسی (از باند VHF تا 18 GHZ)، بهینه سازی و مدرن کردن رادارهای موجود اعم از رادارهای صنعتی و مراقبت پرواز و طراحی و ساخت بخشها و قطعات مایکروویو خاص اشاره نمود و انجام موفق بیش از 18 پروژه بزرگ و ملی که برخی از آنها به مرحله تولید رسیده است (و تقدیرنامه های متعدد دریافت نموده اند) از سوابق کاری این گروه محسوب میشود.
اداوات نوری و نیمه هادی: امروزه تنوع گسترده مواد نیمه هادی و فناوریهای ساخت پیشرفته، امکان تحقق انواع افزارهای الکترونیکی و نوری را بیش از گذشته فراهم آورده است و بر این اساس ایده های جدید و کاربردی در این حوزه همواره مورد توجه بوده است. در این میان، استفاده از فناوری های میکرو ساختارها و نانو ساختارها در ایجاد افزارهایی با کارایی بالاتر و یا قابلیتهای جدید به ویژه در حوزه حسگرهای الکترونیکی و نوری از مهمترین رویکردهای تحقیقاتی در این حوزه است و مدلسازی نظری و پیاده سازی آزمایشگاهی ایده های کاربردی در این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار گردیده است.
الکترونیک دیجیتال: در حوزه الکترونیک دیجیتال، دانشجویان به طراحی و تحقق سیستمهای دیجیتال، از سطح طراحی الگوریتم و نرم افزار تا پیاده سازی سخت افزاری می پردازند. در گروه مهندسی برق دانشگاه اصفهان، تحقق سخت افزاری، بسترهای مختلفی از جمله VLSI ، FPGA ، GPU ،DSP و CPU را شامل میشود. در سطح الگوریتم، تمرکز روی پردازش کاربردی سیگنال، و غالبا تصویر و ویدئو و نیز حوزه ماشین بینایی است. علاوه بر آن، توجه خاصی به استفاده از ابزارهای مختلف حوزه هوش مصنوعی، در طراحی الگوریتم های پردازش میشود. با توجه به وجود پروژه های برون دانشگاهی متعدد در این حوزه، امکان فعالیت و همکاری برای دانشجویان علاقه مند وجود دارد.
اعضای هیأت علمی این زیرگروه عبارتند از:
· دکتر مهدی حبیبی: مدارهای کم توان و مجتمع
· دکتر محمد کاظمی: الکترونیک دیجیتال
· دکتر حمیدرضا کریمی: ادوات نیمه هادی و نوری
· دکتر پیمان معلم: الکترونیک دیجیتال
· دکتر محسن میوه چی: الکترونیک فرکانس بالا
· دکتر مهدی نیرومند: الکترونیک قدرت