کنترل

مهندسی کنترل یکی از شاخه­ های مهندسی است که از یک سو به تحلیل و مدل­سازی عملکرد سیستم ­ها و از سوی دیگر به طراحی و پیاده­ سازی کنترل­ کننده­ های مناسب با هدف وادار نمودن سیستم تحت کنترل به داشتن رفتار مطلوب می ­پردازد. به بیان دیگر، مهندسین کنترل چگونگی استفاده از روش­های استاندارد برای تحلیل، مدل­سازی، شبیه­ سازی و طراحی الگوریتم ­های کنترلی برای انواعی از سیستم­ های الکتریکی، مکانیکی، صنعتی، هوا فضایی، بیولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی را می­ آموزند. لذا، علی­رغم دسته­ بندی این رشته به عنوان گرایشی از مهندسی برق، مهندسی کنترل را می­توان فصل مشترک رشته­ های متفاوتی از جمله مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی هوا فضا، مهندسی کامپیوتر و مهندسی فرآیند دانست.

برخی از مباحث مطرح در حوزه مهندسی کنترل عبارتند از:

·        مدل‌سازی سیستم‌های فیزیکی به منظور تحلیل عملکرد آن­ها

·        طراحی و پیاده ­سازی کنترل­ کننده‌ها برای بهبود عملکرد سیستم­های صنعتی در حضور اغتشاش و نامعینی

·        طراحی سیستم‌های جایگزین برای دستگاه‌های غیر اتوماتیک

·        اتوماسیون صنعتی، حسگرها و ابزار دقیق

·        آشنایی با مدیریت و پیاده ­سازی کارخانه‌هایی با خط تولید اتوماتیک

·        طراحی سیستم‌های هدایت و ناوبری (خودرو، دریایی، نظامی و فضایی)

·        طراحی سیستم‌های رباتیک و کاربرد آن در پزشکی و صنایع مختلف

·        شبیه ­سازی و پیاده­ سازی روش‌های نوین هوش مصنوعی و کاربرد آن در کنترل سیستم‌ها

دروس‌ تخصصی‌ این‌ گرایش‌ در مقطع کارشناسی مشتمل‌ بر 14 واحد الزامی و 4 واحد اختیاری می­باشد، که از میان دروس متنوعی نظیر جبر خطی، کنترل مدرن، کنترل دیجیتال، کنترل صنعتی، ابزار دقیق، رباتیک، مبانی بهینه ­سازی، اتوماسیون صنعتی و سیستم ­های سایبرفیزیکی انتخاب می­شوند. این دروس‌ به‌ گونه‌ای‌ برنامه‌ریزی‌ شده‌اند که‌ علاوه‌ بر آشنا نمودن‌ دانشجویان‌ با مبانی این رشته‌، آن­ها‌ را برای‌ ادامه‌ تحصیل‌ در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین ورود به بازار کار در بخش­های دولتی، تعاونی و خصوصی به‌ نحو مطلوب‌ آماده‌ می­نمایند. شماری از دانش آموختگان این رشته هم ­اکنون در داخل و خارج کشور در صنایع، موسسات تحقیقاتی و دانشگاه­های معتبر مشغول به فعالیت می­باشند.

زیر گروه مهندسی برق-کنترل دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می­پذیرد. با توجه به گستردگی جنبه­ های نظری و کاربردی مهندسی کنترل، فعالیت­های آموزشی و پژوهشی اعضای هیأت علمی این زیرگروه حوزه ­های گسترده ­ای را در بر می­گیرد؛ که گزیده­ ای از آن عبارتست از:

·     دکتر مهدی ادریسی: پردازش داده، رویت­گر اغتشاش، رباتیک، ربات­های توان­بخشی

·     دکتر محسن اکرامیان: کنترل غیرخطی، طراحی رویت­گر غیرخطی، شناسائی سیستم­ها، سیستم­های کنترل شبکه

·     دکتر نگین سیاف: تئوری کنترل، سیستم­های مرتبه کسری، یادگیری تقویتی، روش­های کنترل مبتنی بر داده

·     دکتر محمد عطائی: تئوری کنترل، سیستم­های آَشوب، کنترل غیرخطی، طراحی رویت­گر

·     دکتر حمیدرضا کوفی­گر: کنترل مقاوم، کنترل تطبیقی غیرخطی، سیستم­ های هیبرید، سیستم­ های ابعاد وسیع، انرژی­های تجدیدپذیر

·     دکتر محمد مطهری­ فر: رباتیک، رباتیک پزشکی، کنترل تطبیقی غیرخطی، کنترل مقاوم

هم اکنون دانشجویان این گرایش در آزمایشگاه­ های آموزشی مدارهای الکتریکی، کنترل خطی، کنترل دیجیتال، کنترل صنعتی و ابزار دقیق و همچنین یک آزمایشگاه تحقیقاتی تحت نظارت اساتید گروه به پژوهش در حوزه­ های متفاوتی می ­پردازند.

تاریخ به روز رسانی:
1400/02/07
تعداد بازدید:
5928
Powered by DorsaPortal