قدرت

انرژی الکتریکی یکی از بهترین اشکال انرژی است چرا که در راستای تامین نیاز مصرف­ کنندگان و ارائه امکانات در راستای بهبود و تسهیل زندگی بشر به‌راحتی و با حداقل آلودگی زیست‌محیطی قابل تبدیل به سایر اشکال انرژی است. بنابراین، هدف اصلی در گرایش قدرت به عنوان بنیادی ­ترین و ملموس ­ترین گرایش مهندسی برق معطوف به حوزه ­های تولید، انتقال، توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی است و گروه مهندسی برق در گرایش قدرت به طور متمرکز در این حوزه‌ها و در جهت تأمین انرژی روزافزون مصرف‌کنندگان صنعتی، تجاری و خانگی فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و صنعتی ارزنده‌ای دارند.

در این گروه مهندسان در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری جهت فعالیت در مراکز تحقیقاتی و آموزشی ، صنعت برق و انرژی الکتریکی آموزش داده می‌شوند. در سطح تحصیلات تکمیلی، دانشجویان کارشناسی ارشد قدرت دانشگاه اصفهان می‌توانند در سه گرایش اصلی ثبت نام و شروع به فعالیت نمایند که عبارتند از:

·     الکترونیک قدرت و ماشین ­های الکتریکی

·     سیستم­ های قدرت

·     برنامه ­ریزی و مدیریت سیستم­ های انرژی الکتریکی

به عنوان معرفی مختصری از سه گرایش فوق، قابل ذکر است که در گرایش الکترونیک قدرت و ماشین­ های الکتریکی، اصول کار، طراحی، تحلیل و کنترل انواع ماشین­ های الکتریکی مد نظر است. در این گرایش همچنین به طراحی، کنترل و بهره­ برداری از مبدل­ های الکترونیک قدرت پرداخته می­شود که به طور گسترده در حوزه­ های مختلف نظیر کنترل ماشین­ های الکتریکی، اتصال منابع توزیع شده و تجدیدپذیر انرژی به شبکه، مبدل­ های شارژ و دشارژ خودروهای الکتریکی، کنترل شارژ و دشارژ باتری­ها و ... کاربرد دارند. در گرایش سیستم­ های قدرت مباحث مربوط به بررسی، طراحی، بهره‌برداری، کنترل، حفاظت، دینامیک و پایداری سیستم‌های قدرت و اجزاء آن­ها و همچنین بازار برق و تجدید ساختار صنعت برق مورد مطالعه و تحقیق قرار می گیرد. مباحث مربوط به منابع تجدیدپذیر انرژی، منابع توزیع شده انرژی، شبکه‌های توزیع فعال و مایکروگریدها، خودروهای الکتریکی، شبکه‌های هوشمند انرژی، بهینه­ سازی انرژی و ... در گرایش برنامه­ ریزی و مدیریت سیستم­ های انرژی الکتریکی مورد بررسی و مطالعه قرار می­گیرد.

دانشجویان در سطح دکتری تحت عنوان گرایش برق-قدرت جذب می­گردند و می­توانند در حوزه­ های تحقیقاتی مختلف به فعالیت­ های پژوهشی بپردازند.

فعالیت­های آموزشی و پژوهشی اعضای هیأت علمی این زیرگروه حوزه­ های متنوعی را به شرح زیر در بر می­گیرد:

·     دکتر امین خدابخشیان: پایداری و کنترل سیستم­های قدرت

·     دکتر مهدی قلی­ پور: کاربرد ادوات FACTS، پایداری و کنترل (سیستم­های قدرت، میکروگرید)

·     دکتر یحیی کبیری: برنامه­ریزی و بهره­برداری از سیستم­های انرژی الکتریکی، شبکه­ های هوشمند انرژی الکتریکی، به­کارگیری منابع توزیع شده انرژی در سیستم­های قدرت

·     دکتر آرش کیومرثی: طراحی، تحلیل و ساخت ماشین­های الکتریکی، تحلیل توربین­های بادی

·     دکتر سید محمد مدنی: درایوهای الکتریکی و کاربرد آن­ها در خودروهای الکتریکی و ژنراتورهای بادی، کنترل مبدل­های خورشیدی، میکروگرید ها، حفاظت سیستم­های قدرت

·     دکتر بهزاد میرزاییان: درایوهای الکتریکی وکاربرد هوش محاسباتی درآن­ها، الکترونیک قدرت، سیستم­های فتوولتاییک

·     دکتر رحمت الله هوشمند: مدیریت انرژی در شبکه­ های هوشمند، سیستم­های قدرت تجدید ساختار یافته

 

 

تاریخ به روز رسانی:
1400/02/07
تعداد بازدید:
6014
Powered by DorsaPortal