مخابرات

مهندسی مخابرات یکی از شاخه­ های مهندسی است که درمفهوم ذاتی خود تمامی فرآیندهای مرتبط با چگونگی تولید، پالایش، ارسال و دریافت داده را از جنبه­ های گوناگون نظری و عملی پوشش می­دهد. از این رو و با توجه به وسعت دامنه ­ی­ تحت پوشش این گرایش، حوزه ­های متنوعی از دانش شامل ریاضیات و آمار، شبکه و انتقال داده، رمزنگاری و کدینگ، پردازش داده، بهینه ­سازی، رادار و ناوبری، مدارهای فرکانس بالا، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در حوزه­ ی عملکرد آن قرار می­گیرند. جایگاه ویژه­ ی این گرایش در عصر اطلاعات و ارتباطات، زمینه­ ساز مباحث تخصصی متنوعی در مهندسی مخابرات می­باشد. برخی از آن­ها عبارت هستند از:

·     تئوری اطلاعات و شیوه ­های بهبود کیفی سیستم­ ها و شبکه­ های انتقال داده

·     تئوری پیچیدگی و کاربردهای آن در بهینه ­سازی و رمزنگاری

·     شیوه­ های بهینه و شبه بهینه ­ی کدگذاری و کدگشایی

·     سیستم­ های مخابرات نوری

·     هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، یادگیری عمیق

·     اینترنت اشیاء

·     مخابرات باند وسیع

·     پردازش سیگنال و پردازش تصویر

·     تئوری­ های تخمین و آشکارسازی

·     تئوری رادار

دروس تخصصی این گرایش در مقطع کارشناسی مشتمل بر 14 واحد الزامی و 4 واحد تخصصی اختیاری است که از بین دروس متنوعی شامل مخابرات دیجیتال، مدارهای مخابراتی، DSP، میدان­ ها و امواج و آنتن انتخاب می­شوند. این دروس به گونه ­ای برنامه­ ریزی شده­ اند که علاوه بر آشنا نمودن دانشجویان با مبانی مهندسی مخابرات، آنها را برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی و همچنین ورود به بازار کار در اجتماع و کارآفرینی به نحو مطلوب آماده کنند. شماری از دانش ­آموختگان این گرایش هم اکنون در داخل و خارج کشور در صنایع، موسسات تحقیقاتی و دانشگاه­ های معتبر مشغول به فعالیت می­باشند.

زیرگروه مهندسی برق-مخابرات دانشکده­ ی فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می­پذیرد. با توجه به گستردگی جنبه­ های نظری و کاربردی مهندسی مخابرات، فعالیت­ های آموزشی و پژوهشی اعضای هیأت علمی این زیرگروه حوزه­ های متنوعی را به شرح زیر در بر می­گیرد:

·     دکتر فرزاد پرورش: تئوری اطلاعات، کدگذاری کانال، مخابرات و پردازش سیگنال

·     دکتر حسن زمانی: فوتونیک، متامتریال، الکترومغناطیس پیشرفته

·     دکتر کمال شاه­ طالبی: تخمین و آشکارسازی، شبکه و رمزنگاری

·     دکتر سیدمحمد صابرعلی: پردازش سیگنال غیرخطی و آشکارسازی در سیستم­های چندکاربره مبتنی بر دامنه

·     دکتر محمدفرزان صباحی: پردازش هوشمند سیگنال و داده، پردازش آرایه­ای، رادار و جنگ الکترونیک

·     دکتر امیررضا فروزان: مخابرات (نوری، سیمی، بی­سیم)

همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی گرایش مخابرات به همراه کارشناسان مربوطه در آزمایشگاه­ های آموزشی و تخصصی مدارهای الکتریکی، مخابرات دیجیتال، اصول الکترونیک، آنتن و مایکروویو و SDR در ارائه­ ی دستورکار آزمایشگاه­ ها همکاری دارند.

  

 

 

تاریخ به روز رسانی:
1400/02/07
تعداد بازدید:
4368
Powered by DorsaPortal